Το 2020 έχει βαλθεί να φέρει τα άνω κάτω στον προγραμματισμό και την οργάνωση. Ο κόσμος του iGaming δεν έμεινε αλώβητος και το SiGMA Group, όμιλος που ασχολείται με διοργάνωση συνεδρίων iGaming σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε την αναβολή του φετινού ευρωπαϊκού του συνεδρίου. Το SiGMA Europe, το event-ναυαρχίδα της εταιρείας, επρόκειτο να διοργανωθεί στη Μάλτα από τις 17 ως και τις 19 Νοεμβρίου, όμως τα πλάνα άλλαξαν άρδην λόγω της προέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού και η αναβολή του ήταν μονόδρομος. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά μέσα στους επόμενους μήνες, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Υπουργός Υγείας της Μάλτας, Chris Fearne, εξέδωσε πρόσφατα νέες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύονται συναυλίες, φεστιβάλ και συνέδρια, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Μάρτιο ως και τα τέλη Ιουλίου, οι περιπτώσεις COVID-19 στη χώρα ήταν 800, όμως από τις 25 Ιουλίου και ως το τέλος Αυγούστου έφτασαν τις 1900.

Ο ιδρυτής της SiGMA, Eman Pulis, παραδέχθηκε ότι στην εταιρεία επικρατούσε ενθουσιασμός με την απήχηση του συνεδρίου, το οποίο είχε γίνει sold out, όμως «ο COVID-19 είχε άλλα σχέδια και έτσι αποφασίσαμε να αναβάλουμε το event για τρεις μήνες. Πρέπει να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους εκθέτες, οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν και στις νέες ημερομηνίες. Περιμένω με ανυπομονησία τον Φεβρουάριο και την ευκαιρία να σας υποδεχθώ όλους με ανοιχτές αγκάλες».

Αυτό σημαίνει ότι το καλεντάρι της SiGMA θα περιλαμβάνει τέσσερα συνέδρια το 2021. Το αναβληθέν SiGMA Europe 2020 θα κάνει ποδαρικό τον Φλεβάρη και θα ακολουθήσουν το SiGMA Asia (Μανίλα, 27-28 Μαΐου), το SiGMA Americas (τον Σεπτέμβρη του 2021) και το SiGMA Europe 2021, τον Νοέμβρη, στο Τα’Κάλι της Μάλτας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φετινό SiGMA Americas (22-24 Σεπτέμβρη 2020), το παρθενικό της σειράς, αποφασίστηκε να μην αναβληθεί, αλλά να τελεστεί σε digital μορφή. Ακόμα, η εταιρεία ετοιμάζει ήδη την επέκτασή της στην Αφρική. Το πρώτο SiGMA Africa, στο Κέιπ Τάουν, είναι προγραμματισμένο για τις 22 και 23 Μαρτίου 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here