Τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Angela Ruggiero πρόσθεσε στο διοικητικό της συμβούλιο η Score Media and Gaming, μητρική εταιρεία του theScore και του theScore Bet, της πρώτης mobile exclusive εφαρμογής στοιχήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Ruggiero, μία από τις κορυφαίες αμυντικούς στην ιστορία του γυναικείου χόκεϊ επί πάγου, πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας ισάριθμα μετάλλια, με κορυφαία στιγμή τους Αγώνες του Ναγκάνο, το 1998, όταν κατέκτησε το χρυσό. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010, σε ηλικία μόλις 30 ετών, και έκτοτε ασχολείται με τα διοικητικά του αθλητισμού και τις επιχειρήσεις. Ηταν επί οκτώ χρόνια μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, από όπου παραιτήθηκε για να ιδρύσει τo Sports Innovation Lab, μία εταιρεία market research και data analysis για το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η ομάδα της Ruggierο αξιολογεί και βαθμολογεί αθλητικά trends και τεχνολογίες από όλον τον κόσμο και τον τελευταίο χρόνο έχει δώσει μεγάλη προσοχή στο κομμάτι του mobile betting. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που προσλήφθηκε από τη Score Media. Σε μία από τις τελευταίες της αναφορές, μίλησε για το mobile κομμάτι του στοιχήματος, χαρακτηρίζοντάς το ως «το μέλλον του sports betting, στο οποίο έχει δοθεί πολύ λιγότερη προσοχή από όσο θα έπρεπε. Το κλειδί είναι η χρήση μιας εφαρμογής-ομπρέλας, ώστε να έχει ο χρήστης πρόσβαση ταυτόχρονα σε live-score, στοίχημα και στατιστικά, αλλά και διάδραση με την κοινότητα».

Είναι ουσιαστικά σαν να περιέγραφε το business model του theScore, που προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό. Το κομμάτι του live score και των στατιστικών της εταιρείας είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στις ΗΠΑ, όμως το mobile betting section λειτουργεί σε έξι μόλις Πολιτείες, αφού εκκρεμούν αποφάσεις 17 πολιτειακών κοινοβουλίων και δικαστηρίων, σχετικά με τη νομιμότητα μιας τέτοιας εφαρμογής.

«Η Angela είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας στο χώρο του αθλητισμού και ξέρει πώς να κερδίζει, κάτι που απέδειξε τόσο ως αθλήτρια όσο και στην πορεία της επαγγελματικής ζωής της. Είναι μια πρωτοπόρος της βιομηχανίας και καταλαβαίνει τη δύναμη του φίλαθλου κόσμου», δήλωσε ο CEO της Score Media, John Levy.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Score Media παρατήρησε μείωση εσόδων 72% την περίοδο του πρώτου lockdown, όταν είχε ανασταλεί κάθε αθλητική δραστηριότητα, όμως πλέον διανύει περίοδο ανάκαμψης και από τις 15 Σεπτεμβρίου η μετοχή της έχει ενταχθεί στο χρηματιστήριο του Τορόντο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here