Εγγραφη δήλωση πρόθεσης για την εξαγορά της Esports Gaming League (EGL) κατέθεσε η Esports Entertainment Group, διαδικτυακή στοιχηματική με αποκλειστική ειδίκευση στα esports. Είναι η δεύτερη μεγάλη προσάρτηση άλλης εταιρείας από την EEG μέσα σε έναν μήνα, αφού στα τέλη Ιουλίου ολοκλήρωσε την εξαγορά της Argyll Entertainment, στοιχηματικής και διαχειρίστριας online καζίνο με έδρα τη Μάλτα.

Μέχρι σήμερα η δραστηριότητα της EEG περιοριζόταν ως επί το πλείστον στο κομμάτι του στοιχήματος, όμως πλέον είναι σαφές ότι ο όμιλος στοχεύει να εξαπλωθεί σε όλο το φάσμα του οικοσυστήματος των esports. Αυτό γίνεται ακόμα πιο προφανές μετά και την επικείμενη προσάρτηση της EGL, της B2B διοργανώτριας τουρνουά ersports και άλλων event.

«Θεωρώ ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Στη διάρκεια της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς χρεογράφων μας υποσχεθήκαμε ότι θα αποκτήσουμε πριν το τέλος της ημερολογιακής χρονιάς μια πλατφόρμα διοργάνωσης καιλειτουργίας τουρνουά και πρωταθλημάτων», σημείωσε ο CEO της Esports Entertainment Group, Grant Johnson. «Με αυτή τη συμφωνία, τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Η EGL είχε τζίρο 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη χρονιά και στο μέλλον είναι σε θέση να τον τριπλασιάσει. Έχουν μεγάλη βάση χρηστών, εξαιρετική ομάδα και δυνατές διαφημιστικές συμφωνίες να τρέχουν. Αυτά ήταν τα κλειδιά πίσω από την συμφωνία. Μαζί θεωρώ ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε διεθνώς».

Ο δε CEO της EGL, Glen Elliott, δήλωσε ενθουσιασμένος που η εταιρεία του γίνεται μέλος της οικογένειας της EEG και πρόσθεσε πως αυτό το ντιλ θα δώσει στην EGL «την ευκαιρία να εξελίξουμε την τεχνολογία μας και να μεγαλώσουμε το πορτφόλιο των πελατών μας. Το όραμα που είχε ο Grant γύρω από τη δημιουργία ενός ολόκληρου περιβάλλοντος Esports κάτω από μια στέγη είναι ιδεαλιστικό για τη βιομηχανία μας. Η EGL ταιριάζει γάντι σε αυτό του το όραμα».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here