Τεράστια πτώση στον τζίρο τους κατέγραψαν οι γαλλικές στοιχηματικές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα υπήρξε μείωση της τάξης του 56% σε σχέση με το Q2 του 2019 και ο λόγος δεν είναι άλλος από το lockdown. Μείωση παρουσιάστηκε, όπως είναι ακόλουθο, και στα καθαρά κέρδη, τα οποία έπεσαν κατά 19%.

Η πανδημία παρέλυσε την κοινωνία εν γένει και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό και το στοίχημα. Η πανδημία έφερε διακοπή πρωταθλημάτων και η διακοπή πρωταθλημάτων καταρράκωσε τον τζίρο και τα κέρδη των στοιχηματικών. Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά. Οσο η Γαλλία τελούσε υπό καθεστώς lockdown (από τις 16 Μαρτίου ως τις 10 Μαΐου), ο τζίρος των στοιχηματικών μειώθηκε κατά 87% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Αυτό ήταν το πρώτο τρίμηνο μετά από χρόνια που παρουσιάστηκε οποιαδήποτε μείωση, πόσο δε μάλλον τέτοιου μεγέθους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Q1 του 2020 παρουσιάστηκε αύξηση τζίρου 22% στα συνολικά κέρδη της βιομηχανίας, σύμφωνα με την έρευνα της ANJ, της Εθνικής Αρχής Παιγνίων της Γαλλίας, ενώ το 2019 έκλεισε με νούμερα ρεκόρ, αφού τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ ο τζίρος από online τοποθετήσεις στοιχημάτων εκτοξεύτηκε κατά 43%, στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η μείωση της κίνησης στο στοίχημα, ωστόσο, αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα άλλα κομμάτια του online gambling. Συγκεκριμένα τα ποσά που πονταρίστηκαν Online σε αγώνες ιπποδρόμου αυξήθηκαν κατά 33%, στο πόκερ 126% και τα φρουτάκια παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 168%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here