Αποχωρεί από την ιταλική αγορά η International Game Technology PLC (IGT), σε μια προσπάθεια να περιορίσει το χρέος της, που στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε πως βρίσκεται στα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία συμφώνησε να παραχωρήσει το 100% των μετοχών της αντί 950 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία αφορά τις Lottomatica Scommesse S.r.l. και Lottomatica Videolot Rete S.p.A., ουσιαστικά τη στοιχηματική και το online καζίνο που έτρεχε η IGT στην Ιταλία. Αγοραστής είναι η Gamenet Group S.p.A., θυγατρική της Apollo Global Management, Inc

Από το ποσό της συμφωνίας, τα 725 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν με το κλείσιμο του ντιλ, ενώ τα υπόλοιπα 225 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν σε δύο δόσεις, το Δεκέμβριο του 2021 και στα τέλη του 2022.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της IGT υπερψήφισε ομόφωνα την πώληση των μετοχών και πλέον απομένει η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού.

«Αυτή η πώληση επιτρέπει στην IGT να λάβει καρπούς από την ηετική της θέση στην ιταλική αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Αυτό μας δίνει σημαντική ταμειακή ευελιξία, σε μια εποχή εσωτερικής ανασύνταξης και εταιρικής επανεξισορρόπησης, απλοποιώντας τις προτεραιότητές μας ενώ βελτιώνουμε το μέλλον της εταιρείας και της κερδοφορίας μας», δήλωσε ο CEO της IGT, Marco Sala.

H Lottomatica προέρχεται από ένα μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στα τέλη Οκτώβρη. Οι ενδοεταιρικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί ανακάλυψαν πως τέσσερις υπάλληλοι και οκτώ συγγενείς τους έστησαν μια κομπίνα, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια τούς απέφερε 30 εκατομμύρια ευρώ. Εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και θεωρείται βέβαιο πως θα τους επιβληθεί κάποια ποινή φυλάκισης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here