Καμία ελληνική πόλη δεν δοκιμάζεται από την πανδημία του Covid-19 όσο η Θεσσαλονίκη. Οι ΜΕΘ έχουν βρεθεί πια στα όριά τους και στο «Ιπποκράτειο», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης (το οποίο αυτήν την περίοδο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς) υπάρχει άμεση ανάγκη για νοσοκομειακό εξοπλισμό. Ο ΟΠΑΠ τείνει χείρα βοηθείας στην πόλη, δωρίζοντας νοσοκομειακό εξοπλισμό στο «Ιπποκράτειο» και υγειονομικό υλικό στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στη Γενική ΑΣτυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Αναλυτικότερα, ο ΟΠΑΠ προσφέρει οκτώ συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, τρεις φορητούς αναπνευστήρες, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δυο απινιδωτές και φορητό υπέρηχο, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο θάλαμο νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό του «Ιπποκρατείου».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Αντωνάκης, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού covid-19 δοκιμάζει τα όρια του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η χειρονομία αυτή αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΠΑΠ, ενώ μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που έχουν ανάγκη».

Υγειονομικό υλικό σε Δήμο και Αστυνομία

Εκτός του «Ιπποκράτειου», ο ΟΠΑΠ ανέλαβε να στηρίξει και τις ανάγκες του Δήμου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Πρόσφερε στην αστυνομία της πόλης μάσκες και γάντια μιας χρήσης και στον Δήμο 5.400 φιάλες αντισηπτικού υγρού για να χρησιμοποιηθούν στα κτίρια υπηρεσιών του Δήμου σε όλη την πόλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνταντίνος Ζέρβας, επισήμανε: «Είμαι βέβαιος ότι οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι μαζί μας σε ό,τι σημαντικό συμβαίνει στην πόλη».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here