Ανοίγουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Αυτό αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Έτσι, ακριβώς 80 μέρες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, οι 20.000 υπάλληλοι στα πρακτορεία φαίνεται πως επιστρέφουν στις δουλειές τους.

Τα καταστήματα του ΟΠΑΠ έκλεισαν στις 7 Νοεμβρίου 2020 (για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά, αφού προηγήθηκε το εκτεταμένο λόκνταουν της άνοιξης) και η αρχική πρόβλεψη ήταν πως θα επαναλειτουργούσαν στις 30 του Νοέμβρη. Οι 23 μέρες έγιναν 80, όμως φαίνεται πως όλα είναι πλέον έτοιμα για να ανέβουν τα ρολά, έστω κι αν αυτό γίνει με αυστηρούς περιορισμούς. Συγκεκριμένα, εκτός της χρήσης μάσκας και της απαγόρευσης παραμονής στο χώρο, οι επισκέψεις φαίνεται πως θα γινονται με ραντεβού και με εκτενή ιχνηλάτηση των επισκεπτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το πρακτορείο θα πρέπει να ξέρει όλα τα στοιχεία όσων εισέρχονται και να τους ειδοποιεί εφόσον υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο χώρο.

Αυτό που ήταν κάπως ασαφές στην αποκάλυψη του κ. Σταμπουλίδη ήταν το σημείο όπου ανέφερε πως η επίσκεψη σε πρακτορείο «είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει εν κινήσει, δηλαδή κάποιος που πάει στο σούπερ μάρκετ να σταματήσει να κάνει και αυτή την υπηρεσία». Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι η μετάβαση σε πρακτορείο δεν μπορεί να θεωρηθεί από μόνος του λόγος εξόδου από το σπίτι, αλλά πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλλη δραστηριότητα. Φυσικά όταν έρθει η στιγμή της επαναλειτουργίας, θα υπάρξουν αποσαφηνίσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Γραμματέας θεωρεί ότι το άνοιγμα των πρακτορείων μπορεί να αποσυμφορήσει τις αυξημένες ουρές στις τράπεζες. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στα καταστήματα του ΟΠΑΠ και όσο έμειναν κλειστά οι τράπεζες επωμίστηκαν όλο το βάρος.

Τέλος, κάθε πρακτορείο θα είναι υποχρεωμένο να κάνει ιχνηλάτηση των επισκεπτών, να συγκεντρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να τους ενημερώνει αν στον χώρο υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here