Την ώρα που τα νούμερα των νεκρών και των νοσούντων από τον κορωνοϊό αυξάνονται εκθετικά και τετρακόσιοι άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή, η Kaizen Gaming, μητρική εταιρεία των Stoiximan και Betano, προσπαθεί να ανακουφίσει κάπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα εξαντλούνται και για αυτό η Kaizen Gaming δωρίζει στο ΕΣΥ έξι φορητές ΜΕΘ, συνολικής αξίας 500.000 ευρώ.

Είναι πικρή αλήθεια πως εσχάτως οι κλίνες Covid έχουν υπερκαλυφθεί και τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κρεβάτια στις εντατικές άλλων τμημάτων για να φιλοξενήσουν ασθενείς που χτυπήθηκαν από τον ιό. Μοναδική λύση πλέον μοιάζουν να είναι οι φορητές ΜΕΘ.

Στην ουσία πρόκειται για κατασκευές κοντέινερ, που μπορούν να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν γρήγορα, ανάλογα με την περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Διαθέτουν όλον τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και επικοινωνούν με τις κύριες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου μέσω φουσκωτής φυσούνας. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα σε έναν μόνο φουσκωτό διάδρομο να συνδεθούν πολλαπλές ΜΕΘ, κάτι που σημαίνει ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερες της μίας, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και ολοκληρωμένο αυτόνομο δίκτυο νοσοκομείου πεδίου, αποκλειστικά με τέτοιου είδους κοντέινερ.

Είναι αρκετές οι χώρες που έχουν ήδη υιοθετήσει αυτήν τη λύση και πολλές τελευταίας τεχνολογίας φορητές ΜΕΘ χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη. Μάλιστα, εφόσον πια περάσει η κρίση της πανδημίας, οι μονάδες αυτές μπορούν να αποθηκευτούν και να είναι έτοιμες για επανατοποθέτηση αν καταστεί ανάγκη.

Είναι η δεύτερη κίνηση της Kaizen Gaming για να βοηθήσει στην τόσο δύσκολη αυτήν κατάσταση. Είχε προηγηθεί η δωρεά 250.000 χειρουργικών μασκών, κατά το πρώτο κύμα της νόσου, όταν υπήρχε τεράστια έλλειψη στην αγορά.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε την Kaizen Gaming για την πρωτοβουλία της και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει μέσω δωρεών τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ευχαριστώ την Kaizen Gaming – Stoiximan που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δασκαλάκης, CEO της Kaizen Gaming, τόνισε: «Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο αυτονόητη θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Νιώθουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό και είναι σαφές ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να στηρίξει τόσο τους ήρωες που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο φυσικά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 800 συναδέλφους μου στην Kaizen που σε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο, δουλεύοντας σκληρά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τηλεργασία, έκαναν τη σημερινή μας κίνηση εφικτή. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ουσιαστικοί σύμμαχοι στον καθημερινό αγώνα των αρμόδιων φορέων. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση και τις δυνατότητές του».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here